Recept
« Terug naar recepten
Orichiette met wintergroenten
PT45M
Orichiette met wintergroenten
Een heerlijk orichiette met wintergroenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Orichiette met wintergroenten te bereiden
1. Maak de groenten schoon. Snij de venkel in fijne plakjes, de raapjes in kwartjes, de ui in ringen. Snij de wortels in stukken van 5 cm. Haal de blaadjes van de selder (ze kunnen achteraf in een soep) en snij de selder in stukken. Pel en halveer de knoflookteentjes.
2. Doe de groenten en knoflook in een groot bakblik. Lepel er 2 à 3 eetlepels olijfolie bij. Zet ze, onafgedekt, 25 minuten in de oven op 200°C. Besprenkel de groenten met de wijnazijn. Kruid met peper en zout. Zet ze nog 5 à 10 minuten in de oven op 200°C.
3. Snij de radicchio in reepjes. Vermeng ze met de mosterdvinaigrette. Kook de oortjes beetgaar in gezouten water. Giet af en verdeel over de borden. Schep er de geroosterde groenten over. Werk af met de radicchio en serveer meteen.
2. Doe de groenten en knoflook in een groot bakblik. Lepel er 2 à 3 eetlepels olijfolie bij. Zet ze, onafgedekt, 25 minuten in de oven op 200°C. Besprenkel de groenten met de wijnazijn. Kruid met peper en zout. Zet ze nog 5 à 10 minuten in de oven op 200°C.
3. Snij de radicchio in reepjes. Vermeng ze met de mosterdvinaigrette. Kook de oortjes beetgaar in gezouten water. Giet af en verdeel over de borden. Schep er de geroosterde groenten over. Werk af met de radicchio en serveer meteen.