Recept
« Terug naar recepten
Ossenstaartsoep
PT90M
Ossenstaartsoep
Een heerlijk ossenstaartsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenstaartsoep te bereiden
Schil de wortelen met een dunschiller en was ze in ruim koud water.
Draai uit één van de wortels met een pomme-parisienneboor circa 25 balletjes ter grootte van een doperwt.
Bewaar deze balletjesafgedekt in de koelkast.
Snijd de overige wortelen in palkken.van ± 1 cm dikte en leg deze in ruim koud water.
Leg de prei op de wortelen.
Was de ongeschilde uien grondig en snijd ze in vieren.
Leg de uien op de prei.
Was de bleekselderij en leg deze op de uien.
Doe de ossenstaart er tenslotte bovenop.
Voeg de tomatenpuree en de wijn toe.
Zet de pan in een voorverwarmde oven van 200°C en laat de wijn in ± 1 uur verdampen.
Haal de pan uit de oven en vul deze met 2 liter water.
Breng het geheel aan de kook.
Schuim de bouillon regelmatig af.
Voeg de kruiden toe en laat de bouillon 6-8 uur zachtjes trekken.
Zeef de bouillon door een neteldoek, vang het vocht op in een schone pan en zet deze opnieuw op het vuur.
Haal het ossestaartvlees zorgvuldig van de botjes en snijd dit vlees in fijne blokjes.
Bewaar het vlees afgedekt in de koelkast.
Laat de ossenstaartbouillon inkoken tot ± 1 liter overblijft.
Laat de bouillon afkoelen en zet deze afgedekt in de koelkast.
Was de courgette en draai hier eveneens met een pomme-parisienneboor circa 25 balletjes ter grootte van een doperwt uit.
Bewaar de courgetteballetjes afgedekt in de koelkast.
Draai uit één van de wortels met een pomme-parisienneboor circa 25 balletjes ter grootte van een doperwt.
Bewaar deze balletjesafgedekt in de koelkast.
Snijd de overige wortelen in palkken.van ± 1 cm dikte en leg deze in ruim koud water.
Leg de prei op de wortelen.
Was de ongeschilde uien grondig en snijd ze in vieren.
Leg de uien op de prei.
Was de bleekselderij en leg deze op de uien.
Doe de ossenstaart er tenslotte bovenop.
Voeg de tomatenpuree en de wijn toe.
Zet de pan in een voorverwarmde oven van 200°C en laat de wijn in ± 1 uur verdampen.
Haal de pan uit de oven en vul deze met 2 liter water.
Breng het geheel aan de kook.
Schuim de bouillon regelmatig af.
Voeg de kruiden toe en laat de bouillon 6-8 uur zachtjes trekken.
Zeef de bouillon door een neteldoek, vang het vocht op in een schone pan en zet deze opnieuw op het vuur.
Haal het ossestaartvlees zorgvuldig van de botjes en snijd dit vlees in fijne blokjes.
Bewaar het vlees afgedekt in de koelkast.
Laat de ossenstaartbouillon inkoken tot ± 1 liter overblijft.
Laat de bouillon afkoelen en zet deze afgedekt in de koelkast.
Was de courgette en draai hier eveneens met een pomme-parisienneboor circa 25 balletjes ter grootte van een doperwt uit.
Bewaar de courgetteballetjes afgedekt in de koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Rob Schenk zegt:
camilla zegt:
Ronnie Bloks zegt:
bertal zegt:
Ik hoop dat jullie ervan smullen, bedankt voor de reactie:);)
m.v.g. Bert Allers
Ronnie Bloks zegt:
Bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie en ook succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers
willemjan zegt:
wj
bertal zegt:
Ook redelijk kan lekker zijn, maar toch bedankt voor je reactie.
succes met het koken. :);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Kan je wel vertellen dat wij bij de kokclub al enkele keren hebben gemaakt.
Alleen wij klaren dan de soep, dit is wat meer werk.
bedankt voor de reactie:):)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Is een klein beetje spijkers op laag water zoeken, je weet heel goed dat de bereidingstijd 90 min. is
en als je goed gelezen had kijk dan eens bij opmerking.
Veel succes met de soep, het is een aanrader.
:);). m.v.g. Bert