KookJij

Ouderwetse lekkere appeltaart met macademianoten

Een heerlijk ouderwetse lekkere appeltaart met macademianoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ouderwetse lekkere appeltaart met macademianoten te bereiden

Laat het bladerdeeg ontdooien. Bedek daarna hiermee een springvorm van 26 cm doorsnede. Druk de plakjes die elkaar overlappen goed aan. Schil daarna de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in plakjes en bewaar ze in een ruime kom. Voeg hieraan ook de rozijnen, walnoten en macademia noten, kaneel en suiker toe, Schep dit mengsel in de met deeg beklede vorm. Klop de eieren los met de slagroom en giet dit over het appel-notenmengsel. Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak het geheel goudbruin en gaar in 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwijder na een 1/2 uur de folie en bak de appeltaart verder af. Neem de taart daarna uit de oven en laat deze in de vorm afkoelen. Haal de appeltaart daarna uit de vorm door eerst de zijkant los te maken. Bestrooi de taart met amandelschaafsel en poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst