Recept
« Terug naar recepten
Oven gebakken aardappeltortilla
PT50M
Oven gebakken aardappeltortilla
Een heerlijk oven gebakken aardappeltortilla recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lies Melein
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
patapas
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oven gebakken aardappeltortilla te bereiden
Verwarm de oven voor op 200C (stand 6 ).
Maak de aardappelen schoon en snijd ze in dikke schijven.
Doe de aardappelen in een pan en voeg kokend water toe tot ze net onder water staan. Laat 15 a 20 minuten suderen tot ze zacht zijn. Laat uitlekken .
Leg bakpapier in 2 ronde cakevormen van 20 cm. Meng alle ingredienten en doe alles in de vormen. Strooi er wat kaas over.
Zet de vormen 25-30 minuten in de oven tot alles luchtig, omhooggestegen en goudbruin is. Dien op met een tomaat-uisalsa en seizoensgroenten.
Maak de aardappelen schoon en snijd ze in dikke schijven.
Doe de aardappelen in een pan en voeg kokend water toe tot ze net onder water staan. Laat 15 a 20 minuten suderen tot ze zacht zijn. Laat uitlekken .
Leg bakpapier in 2 ronde cakevormen van 20 cm. Meng alle ingredienten en doe alles in de vormen. Strooi er wat kaas over.
Zet de vormen 25-30 minuten in de oven tot alles luchtig, omhooggestegen en goudbruin is. Dien op met een tomaat-uisalsa en seizoensgroenten.
Mijn kookverhaal (Lies Melein)
Ook lekker koud