Ik heb dit gegeten als hoofdgerecht. Vooraf een soepje.
Je kunt dit uiteraard ook nemen als lunchgerecht of als je wat kleinere tomaten neemt als voorgerecht.
Ik vond het te gek!!!
Je houd over van het mengsel. Dit kun je bewaren om het bv de volgende dag te gebruiken bij het omeletje ;).
Natuurlijk staat het leuk om de kapjes van de tomaten er nog bij te serveren.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel gevulde tomaat
PT50M
Ovenschotel gevulde tomaat
Een heerlijk ovenschotel gevulde tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Dr. Frank en ik
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel gevulde tomaat te bereiden
Was de tomaten en snijd er een kapje af.
Hol ze uit (gaat erg goed met een theelepeltje) en doe dit in een bakje.
Snijd de paprika, het sjalotje en de salami in kleine stukjes.
Kluts het ei en neem hiervan de helft (van die andere helft kun je nog een klein omeletje maken voor de lunch van de volgende dag bv). Vermeng het ei met de crème fraîche en de peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het eigedoetje en de paprika etc. samen met 40 gram kaas door elkaar.
Kruid dit verder met (peper) en tijm en oregano.
(Proef of JIJ er zout bij wilt en voeg dat dan toe).
Vul de uitgeholde tomaten met dit mengsel en leg er de andere 10 gram kaas boven op.
Vul een ovenschaaltje met wat bouillon (gewoon uit een potje ofzo).
Zet de tomaten er in en zet het in de oven voor zo'n 30 minuten.
Bestrooi het met de fijngeknipte bieslook.
Hol ze uit (gaat erg goed met een theelepeltje) en doe dit in een bakje.
Snijd de paprika, het sjalotje en de salami in kleine stukjes.
Kluts het ei en neem hiervan de helft (van die andere helft kun je nog een klein omeletje maken voor de lunch van de volgende dag bv). Vermeng het ei met de crème fraîche en de peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het eigedoetje en de paprika etc. samen met 40 gram kaas door elkaar.
Kruid dit verder met (peper) en tijm en oregano.
(Proef of JIJ er zout bij wilt en voeg dat dan toe).
Vul de uitgeholde tomaten met dit mengsel en leg er de andere 10 gram kaas boven op.
Vul een ovenschaaltje met wat bouillon (gewoon uit een potje ofzo).
Zet de tomaten er in en zet het in de oven voor zo'n 30 minuten.
Bestrooi het met de fijngeknipte bieslook.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Gea Bruining zegt: