Recept
« Terug naar recepten
Paardenbloemengelei (of siroop)
PT120M
Paardenbloemengelei (of siroop)
Wat de natuur je bied, dat koop je niet.
Dit las ik op Facebook bij een bericht met een foto van allemaal potjes
paardenbloemensiroop die mijn collega zelf gemaakt had. Ik had er eerlijk
gezegd nog nooit van gehoord, maar ik vond het wel een leuk idee om
eens uit te proberen. Op mijn vraag hoe ze het had gemaakt, kreeg ik als
antwoord het hele recept.
De paardenbloemen groeien volop in mijn "tuin" , het was mooi weer dus
maar meteen aan de slag gegaan.
Voor de siroop gebruik je de dubbele hoeveelheid water en pers je er
nog 1 sinaasappel en 1 citroen extra bij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Thea, mijn collega en vroegere buurmeisje
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paardenbloemengelei (of siroop) te bereiden
- Was de bloemen NIET, want dan was je de smaak weg. Peuter de gele blaadjes uit de groene kroon.
- Boen de sinaasappel en citroen goed schoon en snij ze in plakken (met de schil eraan) en doe ze bij de bloemen.
- Giet er kokend water op, dek het af en laat het 24 uur staan.
- Zeef het met een kaasdoek of schone theedoek en meet de hoeveelheid vocht af. Vul eventueel aan tot 750 ml.
- Doe het vocht in een pan en voeg de geleisuiker toe. (Je kunt er voor het oog nog wat verse bloemblaadjes doorheen doen).
- Laat het 4 minuten koken en doe de vloeistof warm in schone potjes. Zet ze op de kop weg waardoor ze vacuüm trekken.
- Raak niet in paniek als het vloeibaar lijkt te blijven. Als het afgekoeld is wordt het vanzelf gelei.