Recept
« Terug naar recepten
Paasomelet
PT30M
Paasomelet
Een heerlijk paasomelet recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paasomelet te bereiden
Maak een kom vetvrij, door in te smeren met citroensap en droogmaken met keukenpapier.De postelein in een keukenmachine fijn maken,dan de verse kruiden (majoraan,peterselie enz.)erbij doen.Dit mengen we met de eierdooiers in de kom.De 8 eiwitten opkloppen met een beetje zout.Spatel een kwart bij de posteleinmengsel en dan de rest erbij spatelen (zo verlies je het luchtige niet.Verhit in een koekepan de olijfolie en bak in ca.8 min. hierin de paprika-en venkelblokjes en bestrooi ze met een beetje peper,zout en paprikapoeder.Dan het omeletmengsel boven op de groenten in de pan doen.Heb je geen koekepan waar je de steel niet van af kan halen giet je de groenten in een ronde schaal en dan het omeletmengsel erop.Zet hem in de oven op 190C.en bak deze in 5-8 min.goudbruin.Niet te bruin laten worden.Haal hem uit de oven en keer hem om op een groot bord en doe de geraspte pecorino over.
Lekker met een voorjaarssalade.
Lekker met een voorjaarssalade.
anoukie kip zegt: