Recept
« Terug naar recepten
Paasontbijt uit Apulie
PT45M
Paasontbijt uit Apulie
Een heerlijk paasontbijt uit apulie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paasontbijt uit Apulie te bereiden
1).Olie de abrikozen-helften lekker in en bestrooi ze met zeezout en flink zwarte peper.
2).Leg de abrikozen op hun snijvlak in de hete grillpan en laat ze lekker roosteren gedurende 5 à 6 minuten op hun snijkant. Draai ze om en gun ze nog eens ± 2 minuten op hun velkant. Zet ze dan van het vuur en laat ze afkoelen.
3),Maak een dressing van 6 eetlepels olijfolie ev en het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
4).Snijd de radichi sla en botersla fijn en mix daardoor de rucula. Dan de salade en de dressing goed mixen.
5).Door de sla-mix de abrikozen mengen en dat over de bordjes verdelen.
6).Strooi daarover de prosciutto strips.
7).Dan de burrata snippers.
8).Druppel daarover de oude balsamico.
2).Leg de abrikozen op hun snijvlak in de hete grillpan en laat ze lekker roosteren gedurende 5 à 6 minuten op hun snijkant. Draai ze om en gun ze nog eens ± 2 minuten op hun velkant. Zet ze dan van het vuur en laat ze afkoelen.
3),Maak een dressing van 6 eetlepels olijfolie ev en het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
4).Snijd de radichi sla en botersla fijn en mix daardoor de rucula. Dan de salade en de dressing goed mixen.
5).Door de sla-mix de abrikozen mengen en dat over de bordjes verdelen.
6).Strooi daarover de prosciutto strips.
7).Dan de burrata snippers.
8).Druppel daarover de oude balsamico.