Recept
« Terug naar recepten
Paddenstoelen soep
PT30M
Paddenstoelen soep
Een heerlijk paddenstoelen soep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lisanne Versluijs
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 - 10 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddenstoelen soep te bereiden
- Doe de soeppan vol met water en doe er 2 groenten bouillonblokjes in. Laat het zachtjes opwarmen op het vuur.
- Doe een schuitje olijfolie in een koekenpan. Bak op hoog vuur de runderreepjes gaar. Voeg deze daarna toe in de soeppan bij de bouillon zonder het vocht.
- Snij ondertussen de sjalotjes in ringen of kleine stukjes ( naar eigen voorkeur) en bak die zachtjes in het vocht van het vlees in de koekenpan. ( zonder bakboter of olie)
- Snijd de teentjes knoflook splinterdun en voeg die aan de uien toe.
- Verwijder de steeltjes van de paddestoelen en snij de kop in plakjes. De steeltjes kunt u weg doen.
- Doe de smeuige pannetje uien en knoflook snippers in de soeppan bij de bouillon met het vocht.
- Doe een beetje ketjap in de koekenpan en bak de paddestoelen eventjes gaar.
- Voeg die daarna ook toe aan de soep.
- Maak op smaak met cayennepeper en chilipoeder voor de pittige liefhebbers.
- Doe een schuitje olijfolie in een koekenpan. Bak op hoog vuur de runderreepjes gaar. Voeg deze daarna toe in de soeppan bij de bouillon zonder het vocht.
- Snij ondertussen de sjalotjes in ringen of kleine stukjes ( naar eigen voorkeur) en bak die zachtjes in het vocht van het vlees in de koekenpan. ( zonder bakboter of olie)
- Snijd de teentjes knoflook splinterdun en voeg die aan de uien toe.
- Verwijder de steeltjes van de paddestoelen en snij de kop in plakjes. De steeltjes kunt u weg doen.
- Doe de smeuige pannetje uien en knoflook snippers in de soeppan bij de bouillon met het vocht.
- Doe een beetje ketjap in de koekenpan en bak de paddestoelen eventjes gaar.
- Voeg die daarna ook toe aan de soep.
- Maak op smaak met cayennepeper en chilipoeder voor de pittige liefhebbers.
L.Boeter zegt: