Recept
« Terug naar recepten
Pallet met gestoofde peer, gekarameliseerde vijgje
PT60M
Pallet met gestoofde peer, gekarameliseerde vijgje
Een heerlijk pallet met gestoofde peer, gekarameliseerde vijgje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
AD
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pallet met gestoofde peer, gekarameliseerde vijgje te bereiden
Start met het schillen van de peren. Snij ze in 2 halve en ontdoe het klophuis.
Breng water, rode wijn, kruidnagel, een deel van de trosbesjes zonder het takje en suiker aan de kook.
Voeg de peren toe en laat zachtjes koken tot de peren zacht zijn. Afhankelijk van de rijpheid van de peren +- 30min.
Neem de peren uit het kookvocht als ze zacht zijn en laat afkoelen.
Klop stevig met garde het resterende kookvocht door zodat de besjes goed stuk zijn en laat nog even doorkoken tot een siroopje.
Zeef dit en laat de mooie gladde siroop afkoelen.
Doe de mascarpone in een kom. Voeg de Di Saronno toe.
Pluk de blaadjes munt en hou enkele mooie topjes voor de afwerking.
Hak de munt fijn en voeg toe aan de Mascarpone. Meng dit stevig door elkaar.
Dresseer nu een bord met de mascarpone en de peren.
Snij de peertjes als een waaiertje en nappeer met de siroop.
Als laatste laat je de boter smelten in een pan.
Snij de vijgen door en bak ze kort aan.
Bestrooi met de suiker en blus met de balsamico.
Draai de pan voorzichtig rond zodat dit zich goed mengt.
Voeg een klein scheutje water toe.
Leg de vijgen op het bord en nappeer met de karamel. Werk af met een takje munt in de mascarpone en strooi enkele besjes erover. Smakelijk !!
Breng water, rode wijn, kruidnagel, een deel van de trosbesjes zonder het takje en suiker aan de kook.
Voeg de peren toe en laat zachtjes koken tot de peren zacht zijn. Afhankelijk van de rijpheid van de peren +- 30min.
Neem de peren uit het kookvocht als ze zacht zijn en laat afkoelen.
Klop stevig met garde het resterende kookvocht door zodat de besjes goed stuk zijn en laat nog even doorkoken tot een siroopje.
Zeef dit en laat de mooie gladde siroop afkoelen.
Doe de mascarpone in een kom. Voeg de Di Saronno toe.
Pluk de blaadjes munt en hou enkele mooie topjes voor de afwerking.
Hak de munt fijn en voeg toe aan de Mascarpone. Meng dit stevig door elkaar.
Dresseer nu een bord met de mascarpone en de peren.
Snij de peertjes als een waaiertje en nappeer met de siroop.
Als laatste laat je de boter smelten in een pan.
Snij de vijgen door en bak ze kort aan.
Bestrooi met de suiker en blus met de balsamico.
Draai de pan voorzichtig rond zodat dit zich goed mengt.
Voeg een klein scheutje water toe.
Leg de vijgen op het bord en nappeer met de karamel. Werk af met een takje munt in de mascarpone en strooi enkele besjes erover. Smakelijk !!