De charme ervan is dat je je "kaas" zelf maakt.
Je spreekt het uit als "panier".
Recept
« Terug naar recepten
Paneer (doe het zelf Indiase kaas)
PT10M
Paneer (doe het zelf Indiase kaas)
Een heerlijk paneer (doe het zelf indiase kaas) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Egbert Menger
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paneer (doe het zelf Indiase kaas) te bereiden
- Verhit de melk al roerende in een kookpan, tot deze kookt. Voeg de citroensap toe en roer op middelhoog vuur tot het mengsel begin te stremmen. Duurt ongeveer 2 minuten.
- Kruiden toevoegen en nog ongeveer een minuut koken.
- Pan van het vuur halen en mengsel door een kaasdoek laten uitlekken. Kaasdoek samenvouwen en zoveel mogelijk vocht uit de kaasmassa persen als mogelijk.
- Plaats de kaasdoek met de kaas tussen 2 borden en leg er een zwaar object bovenop. twee uur laten staan, af en toe het vocht afgieten.
- Kaasdoek uitvouwen - de paneer kan nu in blokjes gesneden worden.
- Kruiden toevoegen en nog ongeveer een minuut koken.
- Pan van het vuur halen en mengsel door een kaasdoek laten uitlekken. Kaasdoek samenvouwen en zoveel mogelijk vocht uit de kaasmassa persen als mogelijk.
- Plaats de kaasdoek met de kaas tussen 2 borden en leg er een zwaar object bovenop. twee uur laten staan, af en toe het vocht afgieten.
- Kaasdoek uitvouwen - de paneer kan nu in blokjes gesneden worden.
franka zegt: