Recept
« Terug naar recepten
Pilaurijst uit Zanzibar
PT20M
Pilaurijst uit Zanzibar
Dit is een heerlijke variant op gewone witte rijst.
De bereidingswijze deed me een beetje aan risotto denken. Blijf er wel
voortdurend doorroeren want anders plakt het aan de bodem van de pan
vast.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
De smaak van Zanzibar (beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pilaurijst uit Zanzibar te bereiden
- Week de rijst ongeveer 30 minuten in water en giet het daarna af.
- Verwarm olie in een pan en fruit hierin de uien.
- Voeg de knoflook, garam masala, cashewnoten en rozijnen toe en laat dit kruidenmengsel nog 5 minuten meebakken.
- Voeg het bouillonblokje en de kokosmelk toe en laat het even meebakken.
- Voeg de rijst toe en laat ook deze even meebakken. Doe er na een paar minuten 400 ml kokend water en een theelepel zout bij en laat de rijst 5 minuten zonder deksel koken.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst gaar worden.
- Roer regelmatig door de rijst anders plakt alles aan de bodem van de pan vast.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Als je 300-400 gram garnalen, kip of vlees toevoegt, wordt het een maaltijdschotel.