Een tijdje geleden nam ik het gratis receptenboekje mee van de slager. Er
staan verrassende gerechten in. Het hieronder beschreven gerecht is één
van enkele, die ik graag wil maken en genieten :)
Ik vergat het sausje en de garnering erbij op de foto te zetten. Jammer !
Volgende keer beter, het is zeker dat dit gerecht nogmaals op tafel komt
,omdat we er van hebben gesmuld.
Duroc d' Olives varkensvlees wordt in België diervriendelijk en
milieubewust geproduceerd en alleen geleverd aan ambachtelijke, lokale
slagers en niet aan supermarkten.
Sappig en mals varkensvlees en die kwaliteit proef je en daar betaal je
graag iets meer voor .
Recept
« Terug naar recepten
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje
PT35M
Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje
Duroc d' Olives varkensvlees wordt in België diervriendelijk en
milieubewust geproduceerd en alleen geleverd aan ambachtelijke, lokale
slagers en niet aan supermarkten.
Sappig en mals varkensvlees en die kwaliteit proef je en daar betaal je
graag iets meer voor :)
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Gratis magazine keurslager
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tikki Masala Gehaktballen, gemengde groente en een romig sausje te bereiden
- Verhit wat olie in de hapjespan en bak de ui even aan.
- Kleur de balletjes een aantal minuten mee. (Het gehakt is door de slager al op smaak gebracht en hoeft geen peper en zout)
- Strooi het paprikapoeder, currypoeder en de tikka masala kruiden erover en bak de kruiden even mee.
- Blus met de kokosmelk en de passata. Breng aan de kook en laat afhankelijk van de dikte van de gedraaide balletjes 10-15 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
- Maak een sausje van de Griekse Yoghurt met het sap van de limoen, wat gehakte koriander ( of bladpeterselie) en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de asperges in kleine stukken en wok ze in wat olie en breng ze op smaak met peper en zout.
- Serveer de gehaktballen op de rijst met de tikki masala saus en de asperges en strooi er wat gesnipperde bladpeterselie overheen. Zet het yoghurtsausje apart bij het gerecht en smullen maar.