Recept
« Terug naar recepten
Panini van lagoustinestaartjes met gerookte eendenborst, trostomaatjes, komkommer en Granny Smith
PT30M
Panini van lagoustinestaartjes met gerookte eendenborst, trostomaatjes, komkommer en Granny Smith
Een heerlijk panini van lagoustinestaartjes met gerookte eendenborst, trostomaatjes, komkommer en granny smith recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panini van lagoustinestaartjes met gerookte eendenborst, trostomaatjes, komkommer en Granny Smith te bereiden
Ontdoe de langoustinestaartjes van hun karkas en bak ze in wat olijfolie (langs beide kanten ongeveer 1/2 minuut).
Verwarm heel kort de broodjes en snijd ze open (let wel niet doorsnijden). Vul met de gesneden ijsbergsla, de in reepjes gesneden komkommer en de Granny Smith, die op smaak zijn gebracht met wat olijfolie en peper en zout. Leg daarop de langoustinestaartjes en een 4 tal plakjes gerookte eendenborst en werk af met schijfjes trostomaat.
Voor de sabayon: overgiet de eierdooiers met wit bier en breng op smaak met peper en zout, klop op tot schuim op een zacht vuur. Werk af met fijn gesneden munt.
Zet op het broodje een langoustinekop en een takje munt. Serveer de sabayon er apart bij.
Verwarm heel kort de broodjes en snijd ze open (let wel niet doorsnijden). Vul met de gesneden ijsbergsla, de in reepjes gesneden komkommer en de Granny Smith, die op smaak zijn gebracht met wat olijfolie en peper en zout. Leg daarop de langoustinestaartjes en een 4 tal plakjes gerookte eendenborst en werk af met schijfjes trostomaat.
Voor de sabayon: overgiet de eierdooiers met wit bier en breng op smaak met peper en zout, klop op tot schuim op een zacht vuur. Werk af met fijn gesneden munt.
Zet op het broodje een langoustinekop en een takje munt. Serveer de sabayon er apart bij.