Recept
« Terug naar recepten
Panna cotta met kokosmelk en gekarameliseerde lych
PT30M
Panna cotta met kokosmelk en gekarameliseerde lych
Een heerlijk panna cotta met kokosmelk en gekarameliseerde lych recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panna cotta met kokosmelk en gekarameliseerde lych te bereiden
Bereiden (moet minstens 4 uur voor serveren): week de gelatine ongeveer 5 minuten in ruim koud water. Breng 3 dl slagroom met de kokosmelk en de suiker aan de kook. Knijp de gelatine goed uit en los het van het vuur af op in het warme roommengsel. Laat het roommengsel iets afkoelen. Klop 2 dl slagroom stijf en spatel dit door het roommengsel voordat het lobbig wordt. Verdeel het mengsel over zes vormpjes van 1½-2 dl inhoud en laat de panna cotta minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Stort de panna cotta voor serveren. Verwarm de reepjes kokos in een droge koekenpan tot ze krokant zijn. Bak de lychees heel even in de boter. Bestuif ze heel dun met poedersuiker en laat ze licht karameliseren. Garneer de panna cotta met de kokos en lychees. Bestuif alles eventueel met poedersuiker.
Bereiden: ongeveer 30 minuten
Opstijven: minstens 4 uur
Bereiden: ongeveer 30 minuten
Opstijven: minstens 4 uur