Recept
« Terug naar recepten
Panna cotta van kokos met meloen en sechuanpeper
PT150M
Panna cotta van kokos met meloen en sechuanpeper
Een heerlijk panna cotta van kokos met meloen en sechuanpeper recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Panna cotta van kokos met meloen en sechuanpeper te bereiden
Warm de kokosmelk op met de suiker. Laat niet koken!
Week de gelatineblaadjes in ijskoud water en pers ze uit.
Neem de kokosmelk van het vuur en meng de gelatine met de warme kokosmelk.
Laat de kokosmelk wat afkoelen en vul hiermee de glaasjes. Zet de glaasjes schuin in bijvoorbeeld een eierkarton. Plaats ze in de koeling voor minstens 2 uur.
Snijd de meloen doormidden, verwijder de zaadjes en schep het vruchtvlees eruit.
Mix het vruchtvlees grondig met de witte wijn. Zet de meloenmoes in de koeling.
Voor de afwerking: neem de glaasjes uit de koeling en vul ze tot de rand met de meloenmoes. Bestrooi lichtjes met de vers gemalen sechuanpeper en dien op.
Week de gelatineblaadjes in ijskoud water en pers ze uit.
Neem de kokosmelk van het vuur en meng de gelatine met de warme kokosmelk.
Laat de kokosmelk wat afkoelen en vul hiermee de glaasjes. Zet de glaasjes schuin in bijvoorbeeld een eierkarton. Plaats ze in de koeling voor minstens 2 uur.
Snijd de meloen doormidden, verwijder de zaadjes en schep het vruchtvlees eruit.
Mix het vruchtvlees grondig met de witte wijn. Zet de meloenmoes in de koeling.
Voor de afwerking: neem de glaasjes uit de koeling en vul ze tot de rand met de meloenmoes. Bestrooi lichtjes met de vers gemalen sechuanpeper en dien op.
mdc zegt: