Recept
« Terug naar recepten
Paprikasalsa
PT40M
Paprikasalsa
Een heerlijk paprikasalsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikasalsa te bereiden
Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de paprika’s in stukjes. De uien schoonmaken en in stukjes snijden. Het pepertje doormidden snijden, pitjes verwijderen en in reepjes snijden. Verhit de olie in een pan en bak hierin de uien zacht aan tot ze glazig zijn. Voeg de paprika, het pepertje en ongeveer 250 cc water toe (paprikastukjes mogen net onder water staan). Met de deksel op de pan ongeveer 20 tot 30 minuten zachtjes laten sudderen. Indien nodig nog wat water toevoegen. De azijn en suiker toevoegen en alles door elkaar roeren. Inkoken tot een stroperig mengsel.