Recept
« Terug naar recepten
Paprikasoep
PT60M
Paprikasoep
Een ideaal recept met weinig ingrediënten zet je snel een smaakvolle paprikasoep op tafel.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
P. de I. - C. rasenberg 100313
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikasoep te bereiden
Bak de paprika, de knoflook en de uien op matig vuur in de olie, totdat ze zacht zijn.
Voeg een halve liter kippenbouillon toe en haal de pan van het vuur.
Pureer het geheel tot een glad mengsel en zet de pan weer op laag vuur.
Voeg de rest van de bouillon en de room toe en laat nog even pruttelen.
Als de soep te dik is kun je nog wat water toevoegen.
Breng op smaak met de azijn, cayennepeper en basilicum en serveer de soep.
Voeg een halve liter kippenbouillon toe en haal de pan van het vuur.
Pureer het geheel tot een glad mengsel en zet de pan weer op laag vuur.
Voeg de rest van de bouillon en de room toe en laat nog even pruttelen.
Als de soep te dik is kun je nog wat water toevoegen.
Breng op smaak met de azijn, cayennepeper en basilicum en serveer de soep.
Nadine zegt: