KookJij

Parelhoender

Een heerlijk parelhoender recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 t/m 20 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wies Wijker van Gasterij het Woud
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Parelhoender te bereiden

Wrijf de poten in met de kruiden en ongeveer een half uurtje in laten trekken.
Bak de poten aan in de boter
Haal de poten eruit, in dezelfde boter spek, ui, knoflook aan bakken (niet te donker)
Leg op dit baksel de poten .Erwtensoepgroente erop leggen.
Afblussen met een flinke scheut madeira dan de bouillon(tablet opgelost in water)
Doe nu zoveel bouillon erop dat alles onder sap staat, laat dit zo lang mogelijk zachtjes pruttelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst