Recept
« Terug naar recepten
Parelhoender
PT30M
Parelhoender
Een heerlijk parelhoender recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Niels Petra & Jessy Zwart
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 t/m 20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wies Wijker van Gasterij het Woud
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parelhoender te bereiden
Wrijf de poten in met de kruiden en ongeveer een half uurtje in laten trekken.
Bak de poten aan in de boter
Haal de poten eruit, in dezelfde boter spek, ui, knoflook aan bakken (niet te donker)
Leg op dit baksel de poten .Erwtensoepgroente erop leggen.
Afblussen met een flinke scheut madeira dan de bouillon(tablet opgelost in water)
Doe nu zoveel bouillon erop dat alles onder sap staat, laat dit zo lang mogelijk zachtjes pruttelen.
Bak de poten aan in de boter
Haal de poten eruit, in dezelfde boter spek, ui, knoflook aan bakken (niet te donker)
Leg op dit baksel de poten .Erwtensoepgroente erop leggen.
Afblussen met een flinke scheut madeira dan de bouillon(tablet opgelost in water)
Doe nu zoveel bouillon erop dat alles onder sap staat, laat dit zo lang mogelijk zachtjes pruttelen.