Deze taart vind ik erg leuk om te maken als nagerecht.
Ik serveer er dan niet al te stijf geslagen slagroom bij.
Het blijft een grandioos succes.
Recept
« Terug naar recepten
Parijse appelflan
PT60M
Parijse appelflan
Een heerlijk parijse appelflan recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parijse appelflan te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 gr.
2. Ontdooi de bladerdeegplakjes en bedek hiermee een met bakpapier bedekte (platte) taartvorm.
3. Naden een beetje aandrukken en en hier daar de bodem inprikken met een vork.
4. Appels schillen, klokhuis verwijderen en dan in dunne partjes snijden.
5. Dakpansgewijs in cirkels op het deeg leggen: beginnen aan de buitenrand; een klein stukje aan de buitenrand vrijlaten.
6. Een beetje suiker over het fruit strooien.
7. 30 minuten in de oven bakken &
8. eventueel afdekken met alufolie als het te snel donker wordt &
9. Uit de oven halen en met de rozijnen bestrooien &
10. de jam even langzaam verwarmen en met een kwastje over de taart strijken.
2. Ontdooi de bladerdeegplakjes en bedek hiermee een met bakpapier bedekte (platte) taartvorm.
3. Naden een beetje aandrukken en en hier daar de bodem inprikken met een vork.
4. Appels schillen, klokhuis verwijderen en dan in dunne partjes snijden.
5. Dakpansgewijs in cirkels op het deeg leggen: beginnen aan de buitenrand; een klein stukje aan de buitenrand vrijlaten.
6. Een beetje suiker over het fruit strooien.
7. 30 minuten in de oven bakken &
8. eventueel afdekken met alufolie als het te snel donker wordt &
9. Uit de oven halen en met de rozijnen bestrooien &
10. de jam even langzaam verwarmen en met een kwastje over de taart strijken.
Anna zegt: