Recept
« Terug naar recepten
Tajine: eindelijk... terug van weggeweest...
PT90M
Tajine: eindelijk... terug van weggeweest...
Kippenonderbouten met fruit en couscous
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: eindelijk... terug van weggeweest... te bereiden
- Kippenonderbouten kruiden met currypoeder, peper en fleur de sel. Bak deze ronddom aan in boter en een scheutje olijfolie.
- Tajine met een beetje olijfolie goed opwarmen zet het vuur op de laagste stand, voeg de kip toe en zet het deksel op de tajine. Indien nodig bijkruiden laat +/- 45 min sudderen.
- Appels in kwartjes snijden deze samen met de rozijnen en mango toevoegen bij de kip. voeg de helft van de mango siroop toe. Laat verder sudderen.
- Kippenbouilon samen met een deel van het vocht van de tajine bereiding aan de kook brengen. Voeg deze bij de couscous en laat zwellen onder gesloten deksel.
- Indien nodig de saus van de tajine bereiding een beetje bijbinden.
- Serveer dit gerecht zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt: