Recept
« Terug naar recepten
parmaham met peer en rucolaolie
PT10M
parmaham met peer en rucolaolie
Een heerlijk parmaham met peer en rucolaolie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe parmaham met peer en rucolaolie te bereiden
Rooster de pijnboompitjes in een antiaanbakpan tot ze lichtbruin zijn. Schil de peren en snijd er dunne partjes van. Doe de helft van de rucola in de beker van de staafmixer met een klein beetje olie en mix deze tot puree. Voeg nu flink wat olie toe tot een dunne groene saus ontstaat. (wat je evt. over hebt doet het prima in een salade). Leg op ieder bordje enkele blaadjes rucola en verdeel hierover de parmaham. Schik de peer erop en besprenkel met behulp van een lepel met rucolaolie. Strooi de pijnboompitjes erover en maak af met enkele slagen peper uit de molen. Serveer direct.