Recept
« Terug naar recepten
Passievruchten sorbet
PT45M
Passievruchten sorbet
Een heerlijk passievruchten sorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Passievruchten sorbet te bereiden
Maak eerst een suikerstroopje van de suiker en het water.
Als de vloeistof kookt, nog 2 min. doorkoken en dan af laten koelen.
Wrijf van 3 passievruchten het vruchtvlees door een zeef en gebruik het sap samen met het vruchtvlees van de resterende 2 voor de sorbet en meng het door het afgekoelde suikerstroopje.
Pers de citroen uit en giet het sap ook bij het suikerstroopje, evenals de passievruchten-siroop.
Week het gelatineblad en los het op met wat van het suiker-stroopje.
Schenk de oplossing dan bij het suikerstroopje.
Draai van het geheel in de ijsmachine een fijne sorbet.
Serveer dan 1 of 2 bolletjes samen met wat mousserende wijn, in een hoog glas.
Als de vloeistof kookt, nog 2 min. doorkoken en dan af laten koelen.
Wrijf van 3 passievruchten het vruchtvlees door een zeef en gebruik het sap samen met het vruchtvlees van de resterende 2 voor de sorbet en meng het door het afgekoelde suikerstroopje.
Pers de citroen uit en giet het sap ook bij het suikerstroopje, evenals de passievruchten-siroop.
Week het gelatineblad en los het op met wat van het suiker-stroopje.
Schenk de oplossing dan bij het suikerstroopje.
Draai van het geheel in de ijsmachine een fijne sorbet.
Serveer dan 1 of 2 bolletjes samen met wat mousserende wijn, in een hoog glas.
bertal zegt:
Heel even onder google kijken naar passievruchten, er zijn meerdere soorten eetbaar.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers