Recept
« Terug naar recepten
Pasta basta
PT20M
Pasta basta
Een heerlijk pasta basta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pasta basta te bereiden
1. Snij de champignons in fijne plakjes.
2. Laat de spekreepjes knapperig bakken in een scheutje olijfolie, in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Giet het spekvet weg en roerbak in dezelfde pan, in een scheutje olijfolie, de champignons 1 minuut. Doe er de erwtjes en de room bij. Voeg er de tomatenpuree aan toe en roer glad. Laat 2 minuten zacht koken.
4. Doe er de spekjes weer bij. Kruid met oregano, peper en zout. Laat nog een paar minuten goed doorwarmen.
5. Kook de penne beetgaar in gezouten water. Giet ze af. Vermeng ze met de saus en serveer.
2. Laat de spekreepjes knapperig bakken in een scheutje olijfolie, in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Giet het spekvet weg en roerbak in dezelfde pan, in een scheutje olijfolie, de champignons 1 minuut. Doe er de erwtjes en de room bij. Voeg er de tomatenpuree aan toe en roer glad. Laat 2 minuten zacht koken.
4. Doe er de spekjes weer bij. Kruid met oregano, peper en zout. Laat nog een paar minuten goed doorwarmen.
5. Kook de penne beetgaar in gezouten water. Giet ze af. Vermeng ze met de saus en serveer.
alkien zegt: