KookJij

Pasta basta

Een heerlijk pasta basta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta basta te bereiden

1. Snij de champignons in fijne plakjes.
2. Laat de spekreepjes knapperig bakken in een scheutje olijfolie, in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Giet het spekvet weg en roerbak in dezelfde pan, in een scheutje olijfolie, de champignons 1 minuut. Doe er de erwtjes en de room bij. Voeg er de tomatenpuree aan toe en roer glad. Laat 2 minuten zacht koken.
4. Doe er de spekjes weer bij. Kruid met oregano, peper en zout. Laat nog een paar minuten goed doorwarmen.
5. Kook de penne beetgaar in gezouten water. Giet ze af. Vermeng ze met de saus en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

alkien

alkien zegt:
Ben ik weer. SUPER !!! M'n gezin geniet. Zeker voor herhaling vatbaar ;)
alkien

alkien zegt:
Ga het morgen proberen, lijkt me heerlijk. :)
Viviane Goris

Viviane Goris zegt:
Dit kan gewoon niet slecht zijn. Het lijkt me zo lekker dat ik het zelfs vanavond ga uitproberen.