Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Porcini
PT60M
Pasta met Porcini
Een heerlijk pasta met porcini recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Vrienden uit Italie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Porcini te bereiden
*Verhit de boter in een koekenpan en bak daarin de uien en knoflook glazig. Doe de erwten er dan bij met wat vleesjus en laat de erwten garen.
*De porcini hebben intussen een 1/2 uur geweekt in wat warm water. De paddenstoelen worden nu klein gesneden en met het water ook in de koekepan gedaan op hoog vuur, zodat veel vloeistof verdampt.
*Dan de wijn er bij en ook laten verdampen.
*Dan de jus er bij en warm houden.
*De pasta wordt al dente gekookt, afgegoten en opgeleukt met wat klontjes boter en tevens losgeroerd.
*Giet dan de saus er over en laat even intrekken.
*Veel peper en weinig zout naar smaak.
*De porcini hebben intussen een 1/2 uur geweekt in wat warm water. De paddenstoelen worden nu klein gesneden en met het water ook in de koekepan gedaan op hoog vuur, zodat veel vloeistof verdampt.
*Dan de wijn er bij en ook laten verdampen.
*Dan de jus er bij en warm houden.
*De pasta wordt al dente gekookt, afgegoten en opgeleukt met wat klontjes boter en tevens losgeroerd.
*Giet dan de saus er over en laat even intrekken.
*Veel peper en weinig zout naar smaak.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Direct opdienen met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.