Recept
« Terug naar recepten
Pasta met worst uit Norcia (Umbrië)
PT30M
Pasta met worst uit Norcia (Umbrië)
Norcia (Umbrië) staat o.a. bekend om zijn worst. Het is een typische boeren plattelands keuken. Daar heb ik voor de eerste keer pasta met worst gegeten en het smaakte heerlijk.
Toen ik onlangs verse worst in de koelkast had liggen en ik absoluut geen trek had in aardappels met jus dacht ik terug aan dit gerecht.
Met de ingrediënten die ik nog in huis had heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.
Uiteindelijk ben ik op dit heerlijke gerecht uitgekomen.
De pasta die ik hiervoor heb gebruikt was toevallig funghi-porcini maar je kunt ook elke willekeurige andere pasta gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met worst uit Norcia (Umbrië) te bereiden
- Bak de in stukjes gesneden worst met de knoflook.
- Voeg de ui, bleekselderij en de champignons toe.
- Laat dit geheel even sudderen en voeg daarna de room, bouillonblok en de pesto toe.
- Schep alles goed door elkaar en laat het nog even laten sudderen totdat er een mooi glad geheel ontstaat.
- Voeg dan de pasta toe, schep alles dooreen en garneer met basilicum.