KookJij

Pasta (spaghetti en castellani) in kip en groentesaus

Een heerlijk pasta (spaghetti en castellani) in kip en groentesaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen gerecht
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta (spaghetti en castellani) in kip en groentesaus te bereiden

Kook de diepvriesgroenten en de kipenfillet te samen een 5 min.
Fruit de versnipperde ui in de wokpan.
Kook de pasta in gezouten water (1l per 100g pasta).
Giet de groenten af en versnipper de fillet.
Voeg groenten en kip in een wokpan.
Voeg zachte witte kaas of kookroom toe en warm alles op.
Voeg juist voor gebruik de pasta toe.
Breng op smaak met peper, zout en paprikacreme.
Dien op met een snee geroosterd brood en witte wijn, rosé of een champagne of champagnoisedrank.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Je kan de kip ook vervangen door een halve kip van het spit of kalkoen.
Je kan de fillet ook bakken ipv in de groenten te koken.
Je brengt het mengsel best op smaak met wat kookvocht van de groenten en/of kip.
Gemalen paprikacreme is alleen om het gerecht pikant te maken.
De diepvriesgroenten kan je ook vervangen door een mengsel van verse groenten zoals wortelen, prei ea. Dan moeten die wel eerst gestoofd worden.
Wortelen maakt de pasta wel zoeter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst