Recept
« Terug naar recepten
Pasteitje van victoriabaars en spinazie
PT25M
Pasteitje van victoriabaars en spinazie
Een heerlijk pasteitje van victoriabaars en spinazie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
François Boursin
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
www.boursin.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasteitje van victoriabaars en spinazie te bereiden
Was de spinazie, dompel 1 minuut in kokend water en spoel koud. Laat de spinazie uitlekken en hak de spinazie grof. Snij de victoriabaars in stukjes. Leg vier plakjes bladerdeeg op een met olie ingesmeerde bakplaat. Steek bij de overige vier in het midden een cirkel deeg uit(met een koffiekop bijvoorbeeld). Maak de vier plakjes deeg op de bakplaat iets vochtig en verdeel hier de plakken over waaruit de cirkel is verwijderd. Schep in iedere cirkel van het bladerdeeg een eetlepel Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden. Verwarm de oven voor op 200C. hete lucht. Verdeel de spinazie over de cirkels met Boursin en maak er een kuiltje in waar een eidooier in past. Scheid de eieren en verdeel de dooiers over de kuiltjes. Leg de stukjes victoriabaars rondom de spinaziehoopjes en bestrooi het geheel met peper en zout, daarna met de geraspte kaas. Bak de pasteitjes 15 minuten op 200C. in de oven.