Recept
« Terug naar recepten
Patatas bravas
PT40M
Patatas bravas
Een heerlijk patatas bravas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Patatas bravas te bereiden
1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Bak ze 10 minuten in frituurolie van 160°C. Laat ze uitlekken en een beetje afkoelen.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de tomaten, snij ze in partjes.
3. Fruit de ui glazig in de olijfolie. Strooi er de knoflook, het paprikapoeder en een snuifje cayennepeper bij. Roerbak tot de aroma's vrijkomen.
4. Voeg er de tomaten en de laurier aan toe, en een half kopje water. Laat 20 minuten onafgedekt sudderen. Haal de laurier eruit.
5. Bak de aardappelen nog 2 minuten in frituurolie van 180°C. Schep ze in een schaal. Bestrooi ze met zeezout. Lepel er de warme saus bij. Werk af met gehakte peterselie.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de tomaten, snij ze in partjes.
3. Fruit de ui glazig in de olijfolie. Strooi er de knoflook, het paprikapoeder en een snuifje cayennepeper bij. Roerbak tot de aroma's vrijkomen.
4. Voeg er de tomaten en de laurier aan toe, en een half kopje water. Laat 20 minuten onafgedekt sudderen. Haal de laurier eruit.
5. Bak de aardappelen nog 2 minuten in frituurolie van 180°C. Schep ze in een schaal. Bestrooi ze met zeezout. Lepel er de warme saus bij. Werk af met gehakte peterselie.