KookJij

Pate au foie gras met saus Monegask

Een heerlijk pate au foie gras met saus monegask recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pate au foie gras met saus Monegask te bereiden

Doe de uitjes, tomaten ketchup, de kruiden, 2/3 zakje rozijnen, witte wijn en suiker bij elkaar in een pannetje en breng aan de kook.
Laat een half uur tot 3 kwartier sudderen, en laat daarna afkoelen.
Met wat meer ketchup en/of wijn kan het naar wens wat dikker of dunner gemaakt worden.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Het betreft dit recept.
Heel anders en ook erg lekker.
De simpele uitjes Monegask van mijn moeder.
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Ik heb de uitjes monegask eens op deze manier in plaats van het recept van mijn moeder zaliger te gebruiken . Het bevalt bijzonder goed. Ik had geen laurierpoeder , daarvoor in de plaats heb ik een blaadje laurier laten meepruttelen.
Astrid

Astrid zegt:
Bedankt, ik ga dit proberen.
Een tante maakte dit vroeger altijd voor bij de paté, zo lekker. Dit recept komt overeen met wat ik destijds (30 jaar geleden) begrepen heb van hoe ze het maakte.
Tom

Tom zegt:
Hoe kom je aan saus monegask?