Recept
« Terug naar recepten
Pavlovarol met frambozencoulis
PT45M
Pavlovarol met frambozencoulis
Een heerlijk pavlovarol met frambozencoulis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pavlovarol met frambozencoulis te bereiden
Vet een bakvorm van 25x30 cm licht in met olie en bedek hem met bakpapier ( laat dat aan twee kanten over de rand hangen).
Verwarm de oven voor op 180° C.
Klop de eiwitten en voeg ondertussen beetje bij beetje 170 gram van de suiker toe.
Klop de eiwitten helemaal stijf en glanzend.
Meng 1 el. van de suiker met de maïzena en schep dit mengsel voorzichtig met het citroensap of de azijn door het eiwitschuim.
Schep het schuim in de bakvorm en strijk het glad.
Zet het 12-15 min in de oven, tot het veerkrachtig is.
Leg een groot vel bakpapier op een theedoek en bestrooi dat met de rest van de suiker.
Leg de pavlova op het bakpapier en laat hem 3 minuten staan.
Rol de pavlova met behulp van de theedoel op ( begin bij de lange kant ) en laat hem afkoelen.
Schep de bosvruchten door de slagroom.
Rol de pavlova af, verdeel het roommengsel erover en rol de pavlova (inclusief theedoek en bakpapier ) weer op.
Leg hem op een bord en zet in de koelkast.
Frambozencoulis:
Doe voor de frambozencoulis de brandewijn, frambozen en poedersuiker in een keukenmachine en meng goed.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Klop de eiwitten en voeg ondertussen beetje bij beetje 170 gram van de suiker toe.
Klop de eiwitten helemaal stijf en glanzend.
Meng 1 el. van de suiker met de maïzena en schep dit mengsel voorzichtig met het citroensap of de azijn door het eiwitschuim.
Schep het schuim in de bakvorm en strijk het glad.
Zet het 12-15 min in de oven, tot het veerkrachtig is.
Leg een groot vel bakpapier op een theedoek en bestrooi dat met de rest van de suiker.
Leg de pavlova op het bakpapier en laat hem 3 minuten staan.
Rol de pavlova met behulp van de theedoel op ( begin bij de lange kant ) en laat hem afkoelen.
Schep de bosvruchten door de slagroom.
Rol de pavlova af, verdeel het roommengsel erover en rol de pavlova (inclusief theedoek en bakpapier ) weer op.
Leg hem op een bord en zet in de koelkast.
Frambozencoulis:
Doe voor de frambozencoulis de brandewijn, frambozen en poedersuiker in een keukenmachine en meng goed.