KookJij

Pavlova's , meringues of schuimdessert

Deze schuimbodems zijn een fantastische basis voor een heerlijk nagerecht. Kan niet mislukken als je het recept goed volgt. Je kunt ze vullen met ijs of slagroom , advocaat en verse vruchten. Vooral met aardbeien en slagroom erg lekker. Laat je fantasie werken.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: kookboek " Alle smaken van de regenboog van Tessa Kiros"
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pavlova's , meringues of schuimdessert te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Bekleed een grote bakplaat metbakpapier.
  3. Doe een paar druppels azijn op een stuk keukenrol en ontvet hiermee de kom en de garde(s). Zo wordt je eiwit heel snel en altijd stijf (wel opletten dat er geen eigeel bij de eiwitten komt)
  4. Klop de eiwitten in de grote kom tot ze witte pieken gaan vertonen. Voeg de maïzena toe. Klop dan de suiker er beetje bij beetje door tot het mengsel heel veel méér is geworden. Klop als laatste het vanille-extract en de 1/2 theelepel azijn erdoor.
  5. Schep de meringues met 2 lepels op de bakplaat. Maak 8 hoopjes van plm. 10 cm. doorsnede en plat de bovenkant iets af of maak er een deukje in. (Voor de vulling!)
  6. Bak de meringues plm. 30 - 40 minuten. Kijk na 10 minuten in de oven . Beginnen tze e kleuren, zet dan de oven iets lager.
  7. In een trommel zijn de meringues zeker een week houdbaar.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ook lekker als nagerecht. Voor Pasen leuk met advocaat, slagroom en aardbeien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst