Gebakken witlof krijgt een heel andere smaak dan gekookte witlof.
Serveer de witlof met de aardappelpuree en bijvoorbeeld een schnitzel, filetlapje of biefstuk
Recept
« Terug naar recepten
Gebakken witlof met champignons in roomsaus en peterseliepuree
PT20M
Gebakken witlof met champignons in roomsaus en peterseliepuree
De witlof in lange repen wordt gebakken en samen met de gebakken champignons gegaard in een lihte mosterd-roomsaus. Erg lekker met aardappelpuree met peterselie
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken witlof met champignons in roomsaus en peterseliepuree te bereiden
- Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout gaar in plm. 20 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze nog even droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
- Verwarm ondertussen de rest van de slagroom 2 min. in een steelpan. Klop de room samen met de rest van de boter (25 gram) en de gesneden peterselie door de aardappelpuree. Maak de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
- Verhit de helft van de boter (25 gram) in een hapjespan en bak de champignons 3 min. op middelhoog vuur. Haal de champignons uit de pan en zet even apart.
- Bak in het overgebleven bakvet de witlofreepjes snel om en om tot de witlof een beetje lichtbruine kleur heeft gekregen. Regelmatig omscheppen. Roer de mosterd en de helft van de slagroom door elkaar. Giet dit over de witlof in de pan. Breng aan de kook en laat even zachtjes sudderen tot de witlof beetgaar is.
- Voeg de champignons weer bij de witlof. Maak de witlof op smaak met peper en zout.