Recept
« Terug naar recepten
Romige champignonsaus met varkenshaas op een bedje van knolselderij-puree
PT45M
Romige champignonsaus met varkenshaas op een bedje van knolselderij-puree
Voor een lekker dineetje hoef je echt niet uren in de keuken te staan. Dit gerecht met malse varkenshaas, de fluweelzachte smaakvolle puree en de romige saus met champignon kun je gerust elke gast voorzetten en er zelf van genieten natuurlijk.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
496 kcal kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Kookboek lekker snel eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige champignonsaus met varkenshaas op een bedje van knolselderij-puree te bereiden
- Verwarm de oven voor op 70 graden.
- Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg de blokjes knolselderij en aardappel toe en kook deze in circa 15 minuten gaar.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bestrooi ondertussen de varkenshaas met zout.
- Bak de varkenshaas op hoog vuur rondom bruin. Verlaag de hittebron en bak de haas ( afhankelijk van de dikte) in 6-8 minuten gaar en licht rosé van binnen.
- Haal de haas uit de pan , leg op een bord en zet in de oven.
- Bak de champignons in het overgebleven vet van de haas op middelhoog vuur.
- Bestrooi tijdens het bakken met de tijm en gemalen peper.
- Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp deze met boter , melk en nootmuskaat tot een fluweelzachte puree. Breng met zout en peper op smaak.
- Giet de room bij de champignons en laat op een zacht vuurtje in 3 à 4 minuten iets inkoken.
- Verdeel de puree over 2 voorverwarmde borden. Haal de haas uit de oven en snij in schuine plakken.
- Leg de haas naast de puree en verdeel er de champignons over.
- Draai er nog wat verse peper over , bestrooi met peterselie en serveer meteen.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker maaltje op een zondag of met gasten.