Een lekker vegetarisch maaltje, dat de moeite waard is om eens te proberen.
Risotto rapido is een snelle variant voor kookliefhebbers met wat minder geduld.
Recept
« Terug naar recepten
Romige Risotto met kastanje champignons
PT40M
Romige Risotto met kastanje champignons
Een lekker risotto maak je met wat extra geduld en een flinke portie liefde.
Deze risotto is lekker romig en smaakvol.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige Risotto met kastanje champignons te bereiden
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui met één teentje knoflook glazig.
- Voeg na enkele minuten de risotto rijst toe en bak een minuut mee.
- voeg vervolgens een scheutje bouillon toe en roer, totdat de bouillon geheel door de risotto is opgenomen.
- Ga zo door en werk alle bouillon op.
- Smelt ( tijdens het zachtjes pruttelen van de risotto) de roomboter in een koekenpan en fruit de andere 3 kleingesneden knoflook teentjes. voeg de champignons toe en bak deze bruin en gaar.
- Als alle bouillon op is, proef de risotto even , ( te droog? klein scheutje water toevoegen)
- Roer de helft van de kaas en de room door de risotto.
- Verdeel de romige risotto over 2 liefst voorverwarmde borden en verdeel er de champignons op.
- Garneer met wat peterselie en de rest van de overgebleven kaas.