Recept
« Terug naar recepten
Pavlovaroulade met ijsframbozen
PT20M
Pavlovaroulade met ijsframbozen
Een heerlijk pavlovaroulade met ijsframbozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Alles over ei en eiergerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pavlovaroulade met ijsframbozen te bereiden
1. Bekleed een bakvorm van 33 x 23 cm met bakpapier. Zeef de maïzena in een schaal en meng de suiker erdoor.
2. Klop met een mixer of ballongarde de eiwitten in een schone kom tot stijve pieken, maar ze moeten niet droog of korrelig worden.
3. Klop steeds enkele lepels basterdsuiker erdoor, tot het mengsel stijf is en glanst.
4. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Zet het in een koude oven en stel de oven in op 150 °C. Bak het 1 uur, tot de bovenkant knapperig en veerkrachtig aanvoelt (verlaag de oventemperatuur als het schuim te vroeg gaat verkleuren).
5. Stort de meringue op een dubbel vel bakpapier, waarop u poedersuiker hebt gestrooid, en laat het afkoelen.
6. Klop intussen de slagroom met de vanille-essence en roer de deels bevroren frambozen erdoor. Zet de saus in de diepvries.
7. Strijk de slagroom over de meringue zodra hij is afgekoeld, rol de meringue op en gebruik daarbij het papier als steun. Zet het dessert, voor u het serveert, 1 uur in de diepvries. Bestrooi het met meer suiker en frambozen.
2. Klop met een mixer of ballongarde de eiwitten in een schone kom tot stijve pieken, maar ze moeten niet droog of korrelig worden.
3. Klop steeds enkele lepels basterdsuiker erdoor, tot het mengsel stijf is en glanst.
4. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Zet het in een koude oven en stel de oven in op 150 °C. Bak het 1 uur, tot de bovenkant knapperig en veerkrachtig aanvoelt (verlaag de oventemperatuur als het schuim te vroeg gaat verkleuren).
5. Stort de meringue op een dubbel vel bakpapier, waarop u poedersuiker hebt gestrooid, en laat het afkoelen.
6. Klop intussen de slagroom met de vanille-essence en roer de deels bevroren frambozen erdoor. Zet de saus in de diepvries.
7. Strijk de slagroom over de meringue zodra hij is afgekoeld, rol de meringue op en gebruik daarbij het papier als steun. Zet het dessert, voor u het serveert, 1 uur in de diepvries. Bestrooi het met meer suiker en frambozen.