Recept
« Terug naar recepten
Pittige Spaanse aardappelsoep met chorizo en knoflook
PT20M
Pittige Spaanse aardappelsoep met chorizo en knoflook
De soep
bestaat uit kruimige aardappelen met selderij en gepofte knoflook (zachter dan gewone gebakken knoflook). Als garnering gebakken chorizo en wat bladselderij.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Spaanse aardappelsoep met chorizo en knoflook te bereiden
- Verwarm de oven voor tot 175° hete-lucht.
- Snij een heel klein puntje van het teentje knoflook. Leg ze in een schaaltje met wat olijfolie. Pof de teentjes knoflook plm. 20 minuten totdat ze gaar en zacht zijn.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak hierin de uisnippers glazig. Bak de aardappel- en selderijblokjes kort
mee. Voeg 750 ml water en de vleesbouillontabletten hieraan toe. Breng aan de kook en laat de soep plm. 20 tot 25 minuten zachtjes koken tot de aardappelen goed gaar zijn. - Druk de gare knoflook uit de schilletjes en voeg dit bij de soep. Maak de soep verder op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder, chilivlokken en worcestersaus. Hak de blaadjes bleekselderij fijn.
- Bak de stukjes chorizo in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Garneer de soep met de gehakte blaadjes bleekselderij en de chorizo
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze lekkere pittige soep was een voorafje bij een Spaans etentje