Dit is het nagerecht van mijn4-gangen menu voor de kerstprijsvraag. Voor het menu heb ik alleen de verplichte ingrediënten: eieren/peren/kaneel/maïsmeel gebruikt en de toegestane nl. kruiden/suiker/zout/restje vlees/restje groente.
Daar er geen boter/olie enz genoemd werden, heb ik die ook niet in verwerkt. Later bleek dat wel te mogen, maar toen had ik mijn menu al gemaakt (zie daarom opmerking).
Recept
« Terug naar recepten
Peer-funchi koekje (zie kookverhaal)
PT20M
Peer-funchi koekje (zie kookverhaal)
Een heerlijk peer-funchi koekje (zie kookverhaal) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikkefabita
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peer-funchi koekje (zie kookverhaal) te bereiden
Grill aanzetten (zie opmerking).
Bakblik bekleden met bakpapier.
Het water aan de kook brengen en met een pollepel al roerend geleidelijk het maïsmeel toevoegen. Goed blijven roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Roer ook wat suiker erdoor.
De funchi kan voor het dessert wat zachter blijven, maar toch wel stevig van structuur. Vind je het te vochtig nog wat meel doorroeren, vind je het te droog wat kokend water erbij ± 10 minuten zal wel goed zijn.
Stort de funchi op je werkblad en spreid het met een groot mes wat plat (langwerpige vorm).
Leg er huishoudfolie over en rol het platter met een deegroller of fles. Het moet ± 1 à 1,5 cm dik zijn.
Snijd er dan rechthoeken uit, je hebt ± 2 per persoon nodig.
De randen die overblijven plet je weer in vorm met de deegroller, dan kun je meer rechthoekjes uithalen.
Leg de rechthoekjes met een tussenruimte naast elkaar op het bakblik en schuif dit onder de grill (in de oven kan het ook, maar dan duurt dit langer).
Ondertussen de peertjes schillen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. De kwarten in plakjes snijden en even wegleggen tot gebruik.
Als de bovenkant van de funchi wat krokant is het bakblik eruit halen en de "koekjes"omdraaien, de onderkant is nog vochtig.
Als ook de andere kant droger is, het bakblik weer eruit halen en de partjes peer over de koekjes verdelen.
Schuif het bakblik weer onder de grill tot de peertjes wat warm zijn. Haal het bakblik eruit, bestrooi de funchikoekjes dan met suiker en kaneel.
Leg per persoon 2 funchikoekjes op een dessertbord. (zie opmerking)
Bakblik bekleden met bakpapier.
Het water aan de kook brengen en met een pollepel al roerend geleidelijk het maïsmeel toevoegen. Goed blijven roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Roer ook wat suiker erdoor.
De funchi kan voor het dessert wat zachter blijven, maar toch wel stevig van structuur. Vind je het te vochtig nog wat meel doorroeren, vind je het te droog wat kokend water erbij ± 10 minuten zal wel goed zijn.
Stort de funchi op je werkblad en spreid het met een groot mes wat plat (langwerpige vorm).
Leg er huishoudfolie over en rol het platter met een deegroller of fles. Het moet ± 1 à 1,5 cm dik zijn.
Snijd er dan rechthoeken uit, je hebt ± 2 per persoon nodig.
De randen die overblijven plet je weer in vorm met de deegroller, dan kun je meer rechthoekjes uithalen.
Leg de rechthoekjes met een tussenruimte naast elkaar op het bakblik en schuif dit onder de grill (in de oven kan het ook, maar dan duurt dit langer).
Ondertussen de peertjes schillen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. De kwarten in plakjes snijden en even wegleggen tot gebruik.
Als de bovenkant van de funchi wat krokant is het bakblik eruit halen en de "koekjes"omdraaien, de onderkant is nog vochtig.
Als ook de andere kant droger is, het bakblik weer eruit halen en de partjes peer over de koekjes verdelen.
Schuif het bakblik weer onder de grill tot de peertjes wat warm zijn. Haal het bakblik eruit, bestrooi de funchikoekjes dan met suiker en kaneel.
Leg per persoon 2 funchikoekjes op een dessertbord. (zie opmerking)
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Dymphy zegt:
Hartelijk dank voor je uitleg, ik hoop wel dat je wat gewonnen hebt met je wedstrijd.
fabita zegt:
Tip als je dit wilt proberen, frituur de plakjes en doe er daarna plak kaas erop en als je dat wilt ook peer, als tussendoortje of dessert. Of gewoon gebakken, gefrituurd bij vleesgerecht. Het recept hierboven heb ik verzonnen voor de wedstrijd, ik zou liever kaas erbij hebben gehad, maar dat mocht niet volgens de regels. Gr.:p
kesy zegt: