Recept
« Terug naar recepten
Peer Helene
PT30M
Peer Helene
Een heerlijk peer helene recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peer Helene te bereiden
Citroensap, witte wijn, suiker, geraspte gemberwortel, kruidnagel en citroenschil aan de kook brnegen en ca 5 min. zachtjes laten koken.
Peren schillen en halveren en klokhuis eruit halen
De peren met snijvlak naaar beneden in het vocht laten afkoelen.
In pan chocolade in kleine stukjes breken en met de room zachtjes laten smelten en op smaak brengen met perenlikeur.
Uitserveren:
Op ieder bord 1/2 peer, 1 bolletje ijs en een toef slagroom met de chocoladegarnering.
De chocoladesaus over peer schenken.
Peren schillen en halveren en klokhuis eruit halen
De peren met snijvlak naaar beneden in het vocht laten afkoelen.
In pan chocolade in kleine stukjes breken en met de room zachtjes laten smelten en op smaak brengen met perenlikeur.
Uitserveren:
Op ieder bord 1/2 peer, 1 bolletje ijs en een toef slagroom met de chocoladegarnering.
De chocoladesaus over peer schenken.
bertal zegt:
Daar kan ik ook niets aan doen, maar ik lees dat het perfect gesmaakt heeft, dat is het voornaamste:);)
succes: m.v.g.
Bert Allers