KookJij

Peer Helene

Een heerlijk peer helene recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peer Helene te bereiden

Citroensap, witte wijn, suiker, geraspte gemberwortel, kruidnagel en citroenschil aan de kook brnegen en ca 5 min. zachtjes laten koken.
Peren schillen en halveren en klokhuis eruit halen
De peren met snijvlak naaar beneden in het vocht laten afkoelen.
In pan chocolade in kleine stukjes breken en met de room zachtjes laten smelten en op smaak brengen met perenlikeur.
Uitserveren:
Op ieder bord 1/2 peer, 1 bolletje ijs en een toef slagroom met de chocoladegarnering.
De chocoladesaus over peer schenken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo ikke:
Daar kan ik ook niets aan doen, maar ik lees dat het perfect gesmaakt heeft, dat is het voornaamste:);)
succes: m.v.g.
Bert Allers
ikke

ikke zegt:
wow dit recept is superdupergoed! egt lekker maar bij mij lijkt het niet egt op de ECHTE poire Helène :$ xD :)