Het "geheim" van de klassieker is dat de penne in de pan wordt toegevoegd en zodoende de smaak van de saus opneemt.
Recept
« Terug naar recepten
Penne all'arrabbiata Originale
PT30M
Penne all'arrabbiata Originale
Een heerlijk penne all'arrabbiata originale recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
608 kCal energie
17 Gram eiwit
32 Gram vet
63 Gram koolhydraten
17 Gram eiwit
32 Gram vet
63 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne all'arrabbiata Originale te bereiden
Penne in zoutwater beetgaar koken en afgieten. Niet afspoelen!
Alle tomaten aan de bovenkant (kroon) kruislings insnijden en de vleestomaten ca. 30 seconden in kokend water leggen, de roma tomaten ca. 20 seconden in kokend water leggen. (Wanneer het velletje bij het ingesneden kruisje is gekruld, kun je de tomaten eruit halen).
De vleestomaten pureren,
De romatomaten in blokjes snijden.
Uien in olijfolie glazig smoren, spek in reepjes gesneden toevoegen en kort mee bakken/smoren.
Gepureerde vleestomaten toevoegen samen met de groentenbouillon, zout en peper naar smaak.
Dit enige minuten goed doorkoken.
De in ringen gesneden pepers, de helft van de tijm en tomatenblokjes toevoegen. Penne toevoegen en even goed opkoken. De geraspte pecorino kaas voorzichtig door roeren /onderhevelen en serveren in voorverwarmde pasta borden serveren. Garneren met de rest van de tijm.
Alle tomaten aan de bovenkant (kroon) kruislings insnijden en de vleestomaten ca. 30 seconden in kokend water leggen, de roma tomaten ca. 20 seconden in kokend water leggen. (Wanneer het velletje bij het ingesneden kruisje is gekruld, kun je de tomaten eruit halen).
De vleestomaten pureren,
De romatomaten in blokjes snijden.
Uien in olijfolie glazig smoren, spek in reepjes gesneden toevoegen en kort mee bakken/smoren.
Gepureerde vleestomaten toevoegen samen met de groentenbouillon, zout en peper naar smaak.
Dit enige minuten goed doorkoken.
De in ringen gesneden pepers, de helft van de tijm en tomatenblokjes toevoegen. Penne toevoegen en even goed opkoken. De geraspte pecorino kaas voorzichtig door roeren /onderhevelen en serveren in voorverwarmde pasta borden serveren. Garneren met de rest van de tijm.
grietje56 zegt:
Daarna de vleestomaten pureren en de romatomaten in blokjes snijden...:D