KookJij

Peperkoek pasta

Een lekkere pasta, voor tussen de boterham.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peperkoek pasta te bereiden

  1. De peperkoek brokkelen in een grote kom, poedersuiker en de koffie er overgieten. En met een vork goed pletten tot een brij.  - - - - De boter in een pot half laten smelten en mixen met klopper, de honing en de eieren erbij doen en verder kloppen.. laat het verder op een klein vuurtje wat smelten.. - - - - De peperkoekbrij bij de boter doen en verder kloppen met mixer, tot een goed einde.. - - - - In potten gieten, niet tot aan de rand vullen. De potten dan open in heet water zetten, een klein half uurtje, op klein vuurtje. Het water mag niet pruttelen .. Uit het water halen, laten afkoelen, en het deksel opzetten als het nog wat  beetje warm is..   Je kan ook eerst ( voor je het in potten doe) alles in Bain marie  een klein half uurtje laten heet worden..

Mijn kookverhaal (jean Caufrier)

Dit recept maak ik al enkele jaren, en iedereen vind het lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Goed idee Jean. Die mogelijkheid had ik nog niet gezien, maar inderdaad. Mijn moeder leerde me vroeger al een schijfje peperkoek bij de hachee te doen en dat maakt een wereld van verschil in smaak. Thanks for the suggestion.
jean Caufrier

jean Caufrier zegt:
Henk ! what else?.. je kan ook een soeplepel van deze pasta, in de saus doen VB: bij stoverij.. enz...
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Interessant recept, maar als Hollander ken ik dit niet. En mij wordt niet duidelijk wat je met het resultaat kunt doen. Een broodbeleg misschien?
Albert Willems

Albert Willems zegt:
Dit wil ik beslist maken, maar begin met de ingrediënten door drie te delen, in geval dat het niet zo lekker is als het hier klinkt. Smeerbare peperkoek; wat een idee Jean.