Recept
« Terug naar recepten
Pepermuntbrownie
PT40M
Pepermuntbrownie
Een heerlijk pepermuntbrownie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10+ personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
brownies - Linda Collister
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pepermuntbrownie te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Breek de pure chocolade boven een hittebestendige mengkom in kleine stukjes en voeg de boter toe.
Laat de chocolade onder regelmatig roeren au-bain-marie smelten.
Neem de kom van de pan en laat afkoelen.
Klop de eieren, voeg dan de suiker toe en klop tot het een dikke massa is die op mousse lijkt.
Meng het gesmolten chocolademengsel erdoor.
Zeef de bloem en de cacao boven de kom en spatel goed door elkaar.
Schep als alles goed vermengd is, de helft van het beslag in de ingevette bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de after-eight over het beslag in de vorm.
Schep het resterende beslag voorzichtig over de after-eight en strijk glad.
Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot een houten prikker die je in het midden van de brownie steekt er nagenoeg droog uit komt.
Er kan gesmolten pepermuntvulling aan kleven, maar dat geeft niet.
Neem het blik uit de oven.
Laat de brownie in de vorm afkoelen en haal dan pas eruit.
Verdeel in stukken.
Breek de pure chocolade boven een hittebestendige mengkom in kleine stukjes en voeg de boter toe.
Laat de chocolade onder regelmatig roeren au-bain-marie smelten.
Neem de kom van de pan en laat afkoelen.
Klop de eieren, voeg dan de suiker toe en klop tot het een dikke massa is die op mousse lijkt.
Meng het gesmolten chocolademengsel erdoor.
Zeef de bloem en de cacao boven de kom en spatel goed door elkaar.
Schep als alles goed vermengd is, de helft van het beslag in de ingevette bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de after-eight over het beslag in de vorm.
Schep het resterende beslag voorzichtig over de after-eight en strijk glad.
Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot een houten prikker die je in het midden van de brownie steekt er nagenoeg droog uit komt.
Er kan gesmolten pepermuntvulling aan kleven, maar dat geeft niet.
Neem het blik uit de oven.
Laat de brownie in de vorm afkoelen en haal dan pas eruit.
Verdeel in stukken.