Recept
« Terug naar recepten
Peren-citroensorbet
PT30M
Peren-citroensorbet
Een heerlijk peren-citroensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Sorbets
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren-citroensorbet te bereiden
Perencoulis:
Schil de peren en snij in kleine stukken.
Het vruchtvlees in een pan laten sudderen totdat het geheel goed gaar is.
Indien nodig prakken of pureren om een gladde massa te krijgen.
Suikersiroop:
Neem 1 dl water en 100 gr suiker en breng dit roerend aan de kook.
Laat enkele minuten door koken en daarna afkoelen.
Pers de citroenen goed uit en meng het sap met de perencoulis.
Voeg suikersiroop toe en witte wijn en draai hiervan ijs.
Schil de peren en snij in kleine stukken.
Het vruchtvlees in een pan laten sudderen totdat het geheel goed gaar is.
Indien nodig prakken of pureren om een gladde massa te krijgen.
Suikersiroop:
Neem 1 dl water en 100 gr suiker en breng dit roerend aan de kook.
Laat enkele minuten door koken en daarna afkoelen.
Pers de citroenen goed uit en meng het sap met de perencoulis.
Voeg suikersiroop toe en witte wijn en draai hiervan ijs.