KookJij

Peren-citroensorbet

Een heerlijk peren-citroensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Sorbets
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peren-citroensorbet te bereiden

Perencoulis:
Schil de peren en snij in kleine stukken.
Het vruchtvlees in een pan laten sudderen totdat het geheel goed gaar is.
Indien nodig prakken of pureren om een gladde massa te krijgen.

Suikersiroop:
Neem 1 dl water en 100 gr suiker en breng dit roerend aan de kook.
Laat enkele minuten door koken en daarna afkoelen.

Pers de citroenen goed uit en meng het sap met de perencoulis.
Voeg suikersiroop toe en witte wijn en draai hiervan ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst