Recept
« Terug naar recepten
Peren met sinaasappellikeur
PT50M
Peren met sinaasappellikeur
Een heerlijk peren met sinaasappellikeur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
toetjesboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren met sinaasappellikeur te bereiden
Pasteibakkersroom:
Klop de eieren met de suiker.Voeg er de bloem en vanillebloem aan toe.Zet alles op een zacht vuur en laat koken onder voortdurend roeren.Wanneer er klontjes worden gevormd,neemt u de pan van het vuur en roert heel snel.Laat de room doorkoken en daarna lauw worden,voorkom de vorming van een vel door er af en toe in te roeren.Deze room wordt veel gebruikt voor het vullen van gebak.
Schil de peren en snijd ze in dunne schijfjes.Schik ze in een schaal,bestrooi ze met suiker en giet er likeur over.Laat ze een paar uur marineren.Klop de room stijf en roer het sap van de marinade en de slagroom door de pasteibakkersroom.Giet in ieder kommetje een laagje van de room.Schep hierop de peren en daarover weer de room.Bestrooi met praline.
Klop de eieren met de suiker.Voeg er de bloem en vanillebloem aan toe.Zet alles op een zacht vuur en laat koken onder voortdurend roeren.Wanneer er klontjes worden gevormd,neemt u de pan van het vuur en roert heel snel.Laat de room doorkoken en daarna lauw worden,voorkom de vorming van een vel door er af en toe in te roeren.Deze room wordt veel gebruikt voor het vullen van gebak.
Schil de peren en snijd ze in dunne schijfjes.Schik ze in een schaal,bestrooi ze met suiker en giet er likeur over.Laat ze een paar uur marineren.Klop de room stijf en roer het sap van de marinade en de slagroom door de pasteibakkersroom.Giet in ieder kommetje een laagje van de room.Schep hierop de peren en daarover weer de room.Bestrooi met praline.
Nenne zegt: