Recept
« Terug naar recepten
Perentatin
PT180M
Perentatin
Een heerlijk perentatin recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Perentatin te bereiden
Schil de peren, snij ze in kwartjes.
Laat in een bakvorm de suiker oplossin in het water en lichtjes karameliseren.
Schik de peerkwartjes in de vorm. Beleg ze met de helft van de botervlokjes. Laat ze 15 tot 20 minuten stoven, of tot ze zacht zijn zonder uiteen te vallen.
Laat volledig afkoelen.
Leg het deeg op de peren, druk het goed aan tegen de binnenkant van de vorm. Leg de rest van de botervlokjes op het deeg.
Bak de taart 15 minuten in het midden van de oven op 200°C.
Laat ze volledig afkoelen in de vorm, eerst op kamertemperatuur en daarna nog een paar uur in de koelkast.
Zet de vorm héél even terug op het vuur (zodat de karamel weer zacht wordt) en ontvorm de tatin meteen op een serveerschaal.
Laat in een bakvorm de suiker oplossin in het water en lichtjes karameliseren.
Schik de peerkwartjes in de vorm. Beleg ze met de helft van de botervlokjes. Laat ze 15 tot 20 minuten stoven, of tot ze zacht zijn zonder uiteen te vallen.
Laat volledig afkoelen.
Leg het deeg op de peren, druk het goed aan tegen de binnenkant van de vorm. Leg de rest van de botervlokjes op het deeg.
Bak de taart 15 minuten in het midden van de oven op 200°C.
Laat ze volledig afkoelen in de vorm, eerst op kamertemperatuur en daarna nog een paar uur in de koelkast.
Zet de vorm héél even terug op het vuur (zodat de karamel weer zacht wordt) en ontvorm de tatin meteen op een serveerschaal.
Lizemie2 zegt: