Recept
« Terug naar recepten
Perzik- sinaasappel-jam
PT20M
Perzik- sinaasappel-jam
Een heerlijk perzik- sinaasappel-jam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Perzik- sinaasappel-jam te bereiden
1. Breng een pan met water aan de kook. Snijdt met een mesje een kruisje in de onderkant van de perziken. Blancheer ze 30-45 seconden in het hete water zodat de schil makkelijk loslaat.
Haal de schillen van de perziken af en snijdt het vruchtvlees van de pitten af (dit is wel een beetje een knoeiboel). Hak het fruit in stukjes en doe in een pannetje.
2. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil boven het pannetje met de perzik. Snijdt daarna de vrucht door en pers hem uit. Voeg het sap bij de perziken.
3. Breng het pannetje met fruit langzaam aan de kook en laat 5-10 minuten pruttelen tot het fruit helemaal zacht is geworden.
4. Voeg de geleisuiker toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat 1 minuut doorkoken.
5. Doe de jam in gesteriliseerde potten (vul ze tot de rand), draai het deksel erop en laat ze op hun kop afkoelen. Plak etiketten op de pot.
Bewaar na openen in de koelkast.
Haal de schillen van de perziken af en snijdt het vruchtvlees van de pitten af (dit is wel een beetje een knoeiboel). Hak het fruit in stukjes en doe in een pannetje.
2. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil boven het pannetje met de perzik. Snijdt daarna de vrucht door en pers hem uit. Voeg het sap bij de perziken.
3. Breng het pannetje met fruit langzaam aan de kook en laat 5-10 minuten pruttelen tot het fruit helemaal zacht is geworden.
4. Voeg de geleisuiker toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat 1 minuut doorkoken.
5. Doe de jam in gesteriliseerde potten (vul ze tot de rand), draai het deksel erop en laat ze op hun kop afkoelen. Plak etiketten op de pot.
Bewaar na openen in de koelkast.