Recept
« Terug naar recepten
Perzikengratin met verse kaas
PT30M
Perzikengratin met verse kaas
Een heerlijk perzikengratin met verse kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzikengratin met verse kaas te bereiden
1. Snij de perziken kruisvormig in. Leg ze 30 seconden in kokendheet water. Laat ze schrikken in koud water en schil ze. Snij ze in partjes en verwijder de pit.
2. Boen de citroen met heet water. Rasp de schil en pers het vruchtvlees.
3. Klop de kaas op met het citroensap. Klop de eidooiers wit schuimig met 80g fijne suiker en de vanillesuiker. Meng met de kaas. Klop de eiwitten stijf en spatel de eiwitsneeuw luchtig door de kaasmassa.
4. Beboter 4 ovenschaaltjes. Schep er de kaascrème in en leg de perzikpartjes er mooi bovenop. Zet 15 minuten in het midden van de oven op 200°C. Strooi er de rest van de fijne suiker over. Zet nog een paar minuten onder de hete grill.
2. Boen de citroen met heet water. Rasp de schil en pers het vruchtvlees.
3. Klop de kaas op met het citroensap. Klop de eidooiers wit schuimig met 80g fijne suiker en de vanillesuiker. Meng met de kaas. Klop de eiwitten stijf en spatel de eiwitsneeuw luchtig door de kaasmassa.
4. Beboter 4 ovenschaaltjes. Schep er de kaascrème in en leg de perzikpartjes er mooi bovenop. Zet 15 minuten in het midden van de oven op 200°C. Strooi er de rest van de fijne suiker over. Zet nog een paar minuten onder de hete grill.