Recept
« Terug naar recepten
Perzikvlaai
PT75M
Perzikvlaai
Een heerlijk perzikvlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6,8 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lijnenboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzikvlaai te bereiden
Citroensap met eieren, zout, zoetstof, kwark, puddingpoeder mixen.
Perziken uitlekken.
De helft van het kwarkmengsel in de springvorm doen en de perziken er op leggen, de rest van het mengsel erop.
In de oven bakken op 175C ongeveer een uur.
Af laten koelen en de slagroom met de poedersuiker kloppen en de taart garneren met poedersuiker en toefjes slagroom.
Perziken uitlekken.
De helft van het kwarkmengsel in de springvorm doen en de perziken er op leggen, de rest van het mengsel erop.
In de oven bakken op 175C ongeveer een uur.
Af laten koelen en de slagroom met de poedersuiker kloppen en de taart garneren met poedersuiker en toefjes slagroom.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Het is weer tijd om te lijnen, maar........ toch wel lekker eten, dus dit heeft weinig calorieen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
Ik heb een foto gemaakt; als je die er bij wilt, moet je het maar even zeggen, dan mail ik hem naar Anna Koudys van KookJij. Ik heb uiteraard een stukje geproefd en vind hem verrukkelijk. Ik vind het wel meer een nagerecht dan een "taart-bij-de-koffie"
Ik heb het toch met perziken gedaan en de bovenkant een beetje versierd met amandelschaafsel en schijfjes perzik. Dank je voor dit recept!!!:):p:):D:):p
carmen giskes zegt:
banketbakker opa henny zegt:
gea zegt:
carmen zegt: