KookJij

Perzikvlaai

Een heerlijk perzikvlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6,8 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lijnenboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perzikvlaai te bereiden

Citroensap met eieren, zout, zoetstof, kwark, puddingpoeder mixen.
Perziken uitlekken.
De helft van het kwarkmengsel in de springvorm doen en de perziken er op leggen, de rest van het mengsel erop.
In de oven bakken op 175C ongeveer een uur.
Af laten koelen en de slagroom met de poedersuiker kloppen en de taart garneren met poedersuiker en toefjes slagroom.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Het is weer tijd om te lijnen, maar........ toch wel lekker eten, dus dit heeft weinig calorieen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

carmen

carmen zegt:
Geweldig!!!! Vind het leuk om zo'n bericht te lezen, ja en waarom niet om een foto erbij te doen, en wat het voor bij de koffie betreft, dat komt omdat het een slankelijn recept is en dan is het natuurlijk lekker als je wat bij de koffie hebt om te snoepen, want wat dacht je van een bol ijs erbij???? (met warme kersen slagroom en chocovlokken, tja.......)
gea

gea zegt:
Ha Carmen, hij is klaar en ziet er geweldig uit!
Ik heb een foto gemaakt; als je die er bij wilt, moet je het maar even zeggen, dan mail ik hem naar Anna Koudys van KookJij. Ik heb uiteraard een stukje geproefd en vind hem verrukkelijk. Ik vind het wel meer een nagerecht dan een "taart-bij-de-koffie"
Ik heb het toch met perziken gedaan en de bovenkant een beetje versierd met amandelschaafsel en schijfjes perzik. Dank je voor dit recept!!!:):p:):D:):p
carmen giskes

carmen giskes zegt:
Ja Gea het is ook erg lekker , en een beetje mager he? maar volgens mij kun je het met allerlei fruit doen toch? dacht de vlg. keer aan een pot kersen, en ananas met mandarijntjes , maar een goede tip Opa henny we moeten dan wel de 480gr. aanhouden. Groetjes en succes Gea.
banketbakker opa henny

banketbakker opa henny zegt:
Hallo Gea, ik zou niet weten waarom het niet met ananas zou kunnen, alleen een blik perziken heeft een gewicht van 480 gr aan vruchten dus niet de hele ananas gebruiken. Succes ermee! ;)
gea

gea zegt:
Dit klinkt echt heel lekker!!! Ga ik dit weekend maken! Zou het ook met ananas kunnen? Ik heb vandaag net een verse gekocht. :):):)