KookJij

Pesche ripiene al forno

Serveer de perziken lauwwarm met een bolletje roomijs, voor de liefhebber mag er nog een toefje slagroom op.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: www.fairfood.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pesche ripiene al forno te bereiden

Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.

Was en halveer de perziken. Verwijder de pitten en ook een beetje van het vruchtvlees in het midden om meer ruimte voor de vulling te maken. Bewaar het verwijderde vruchtvlees.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan totdat ze beginnen te geuren.
Maal de amandelen samen met suiker fijn in een keukenmachine. Voeg daarna de amarettikoekjes, een beetje van het perzikenvruchtvlees, de eidooier en de honing toe. Vervolgens kan de grappa erbij. Zorg ervoor dat het mengsel niet te dun wordt. Als dat gebeurt, voeg nog enkele verkruimelde amarettikoekjes toe om het overtollige vocht te absorberen.
Vul de perziken met het mengsel van koekjes en amandelen en leg ze in een ovenschaal die je van tevoren met boter hebt ingevet.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven (180°C) voor 15-20 minuten of totdat de vulling een mooi goudkleurig korstje heeft gekregen. Serveer de perziken lauwwarm met een bolletje roomijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tine

Tine zegt:
De grappa kan beter vervangen worden door een beetje amarettolikeur. Ook een scheutje cognac doet wonderen.