Recept
« Terug naar recepten
Petit fours
PT40M
Petit fours
Een heerlijk petit fours recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
maison culinaire
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Petit fours te bereiden
De ontbijtkoek in 1,5 cm dikke plakken snijden en elke plak in vier gelijk grote
stukken snijden. Marsepein tussen folie tot een grote plaat uitrollen. Marsepein
in ongeveer 15 stukken snijden die even groot zijn als de ontbijtkoekstukken
(precies de helft van de ontbijtkoek moet later met marsepein worden belegd).
De ontbijtkoekstukken met frambozenjam bestrijken. De helft van de ontbijtkoek
met marsepein beleggen en de overige ontbijtkoekstukken erop leggen (de kant
met de jam op het marsepein leggen). De chocoladecouverture volgens gebruiksaanwijzing smelten. De Petit-Fours met behulp van een vork (het best
met een praliné-vork) in de chocola duiken, kort laten afdruppelen en op een
rooster zetten. De Petit-Fours bijvoorbeeld met rozenbladeren versieren voordat
de chocola vast is geworden.
stukken snijden. Marsepein tussen folie tot een grote plaat uitrollen. Marsepein
in ongeveer 15 stukken snijden die even groot zijn als de ontbijtkoekstukken
(precies de helft van de ontbijtkoek moet later met marsepein worden belegd).
De ontbijtkoekstukken met frambozenjam bestrijken. De helft van de ontbijtkoek
met marsepein beleggen en de overige ontbijtkoekstukken erop leggen (de kant
met de jam op het marsepein leggen). De chocoladecouverture volgens gebruiksaanwijzing smelten. De Petit-Fours met behulp van een vork (het best
met een praliné-vork) in de chocola duiken, kort laten afdruppelen en op een
rooster zetten. De Petit-Fours bijvoorbeeld met rozenbladeren versieren voordat
de chocola vast is geworden.
lindafaith zegt:
Waar kan ik de marsepein kopen?