KookJij

Petit fours

Een heerlijk petit fours recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: maison culinaire
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Petit fours te bereiden

De ontbijtkoek in 1,5 cm dikke plakken snijden en elke plak in vier gelijk grote
stukken snijden. Marsepein tussen folie tot een grote plaat uitrollen. Marsepein
in ongeveer 15 stukken snijden die even groot zijn als de ontbijtkoekstukken
(precies de helft van de ontbijtkoek moet later met marsepein worden belegd).
De ontbijtkoekstukken met frambozenjam bestrijken. De helft van de ontbijtkoek
met marsepein beleggen en de overige ontbijtkoekstukken erop leggen (de kant
met de jam op het marsepein leggen). De chocoladecouverture volgens gebruiksaanwijzing smelten. De Petit-Fours met behulp van een vork (het best
met een praliné-vork) in de chocola duiken, kort laten afdruppelen en op een
rooster zetten. De Petit-Fours bijvoorbeeld met rozenbladeren versieren voordat
de chocola vast is geworden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lindafaith

lindafaith zegt:
dit ga ik maken voor onze housewarming!!! deelt lekker makkelijk uit!

Waar kan ik de marsepein kopen?